Herfst in Antwerpen

Nieuwsbrief - oktober 2022

Antwerpen heeft de komende maanden heel wat op de planning staan. In deze nieuwsbrief hebben we enkele hoogtepunten, nieuwtjes en tips verzameld. Wil je graag meer weten over een bepaald onderwerp, ben je op zoek naar beeldmateriaal of plan je een bezoek aan Antwerpen? Contacteer ons!


MoMu heropent met 2 nieuwe expo’s

Vorig weekend zwaaiden de deuren van het MoMu weer open. Modefanaten kunnen zich verwonderen aan 2 nieuwe tijdelijke expo’s: 

‘MIRROR MIRROR - Mode & de psyche’ belicht op de eerste verdieping de connectie tussen mode, psychologie, zelfbeeld en identiteit. Hoe dagen hedendaagse ontwerpers en kunstenaars schoonheidsidealen uit? Kan kleding ons mentaal beschermen en kracht geven?  (08.10 - 26.02.2022)

Op de benedenverdieping toont MoMu in samenwerking met Central Saint Martins (University of the Arts London) ‘Exploding Fashion: van 2D tot 3D to 3D animatie’. Deze expo geeft een inkijk in het patroonmaken van de twintigste eeuw. (08.10 - 05.02.2022)

De permanente Collectiepresentatie brengt dan weer het verhaal van avant-garde Belgische (en internationale) mode met een selectie silhouetten en archiefmateriaal uit de uitgebreide MoMu-collectie, die meer dan 38.000 stuks telt. (vanaf 08.10)

Wil je tijdens of na je museumbezoek even uitrusten en genieten van een gezonde maaltijd, pauzeer dan even in het MoMu-café.


2de editie van Art Antwerp

Van 15 tot 18 december strijkt Art Antwerp neer in Antwerp Expo. Deze beurs voor hedendaagse kunst verwelkomt dit jaar meer dan 65 galeries, waarvan 15 uit Antwerpen en de helft uit het buitenland. Kunstliefhebbers zullen verwend worden met een rijk, internationaal programma met zowel gevestigde als ontluikende kunstenaars. Je kan de deelnemers hier alvast bekijken.


Finis Terrae kunstwandeling

De Antwerpse Galerie Geukens & De Vil organiseert vanaf 17 november tot 26 februari een grootschalige kunstwandeling rond één universeel thema: onze planeet. 50 hedendaagse Belgische kunstenaars tonen op 13 unieke locaties in de stad hun werk dat hun visie op het thema verbeeldt. Zo wandel je o.a. langs de tuin van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en de Hendrik Consciencebibliotheek. Finis Terrae wil een blik werpen op onze wereld vandaag, alsook de veerkracht van de mens en de kracht van kunst in de verf zetten. 


MoMu lanceert duurzame modewandeling 

Duurzaamheid wint steeds meer aan belang. Maar hoe is dit begrip verweven in het Antwerpse mode-DNA? Tijdens de MoMu Fashion & Sustainability Walk biedt de gids een nieuw perspectief op mode en duurzaamheid en illustreert de gelaagdheid ervan aan de hand van de rijke Antwerpse modescene en geschiedenis. Je wandelt langs bepalende plekken, ontwerpers en bewegingen in de stad en wordt getrakteerd op uniek foto- en videomateriaal.


Vegan hotspot

In de lente van 2022 opende Sapphire House de deuren in Antwerpen. Het vijfsterrenhotel is het eerste hotel van de Marriott keten dat volledig plant-based is, én waar tweesterrenchef Bart De Pooter een culinaire topbeleving aanbiedt in maar liefst twee restaurants. Maar Antwerpen heeft nog veel meer te bieden. Ontdek in dit artikel hoe de stad in sneltempo uitgroeit tot een hotspot voor vegan en plant-based eten.


Het KMSKA is open! ​

Na 11 jaar sluiting is het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (KMSKA) weer open. Kom langs en wandel langs zeven eeuwen kunst; van Vlaamse meesters als Van Eyck, Rubens en Magritte tot wereldtoppers als Fouquet, Titiaan, Alechinsky, Modigliani en Rodin.


Hotel Flora: heerlijk overnachten in een verborgen parel

Verborgen in de historische binnenstad vind je het kleurrijke Hotel Flora. Dit boutique hotel is gelegen in een historisch pand en telt 7 unieke suites. Het gebouw werd met veel liefde gerestaureerd. Interieurarchitect Gert Voorjans en landschapschilder Nils Verkaeren zorgden voor de aankleding en creëerden een unieke magische sfeer. Stap even binnen!


Oprichting Antwerp & Partners Convention Bureau (A&PCB)

Stad Antwerpen bundelt de krachten om zich nog meer te profileren als topbestemming voor zakelijke evenementen. Daartoe richtten VOKA, Antwerp Hotel Association, A Room with a ZOO (KMDA vzw) en Easyfairs de vzw Antwerp & Partners Convention Bureau (A&PCB) op, met financiële ondersteuning van stad Antwerpen.

Het doel van A&PCB is om Antwerpen nog beter te positioneren als zakenstad en als bestemming voor (inter)nationale congressen, zakelijke evenementen en beurzen. Daarom zal de vzw een doorgedreven marketingbeleid voeren, en organisatoren proactief benaderen. A&PCB wil zich in de eerste plaats richten op het aantrekken van evenementen die een positieve impact genereren op bewoners, ondernemers en bezoekers van de stad. Evenementen die een blijvende ‘legacy’ nalaten omdat ze het lokale en regionale beleid versterken, en een link hebben met de aanwezige sterke economische clusters, kennisinstellingen of expertisecentra.


Agenda


Kom het allemaal zelf ontdekken in Antwerpen! Contacteer ons:

Stad Antwerpen | Pers & PR

Website | Instagram | Facebook |Linkedin

Nieuwsbrief
Over Visit Antwerpen

Antwerpen, stad aan de stroom, wereldhaven, internationaal diamantcentrum, thuishaven van Rubens en gegeerd modemekka. Haar vele facetten maken van Antwerpen een stad zoals die hoort te zijn: een bruisende, gastvrije metropool op mensenmaat, gezellig en hartverwarmend, doorweven met verkwikkend groen en rustgevende hoekjes. Een geweldig shoppingparadijs met winkels van gerenommeerde Antwerpse ontwerpers en superieur vakmanschap. Een cultuurstad gezegend met oogstrelende architectuur, bezielde kunstwerken en imposante monumenten. In de cafés worden de beste bieren geschonken en in de vele restaurants kunnen foodies genieten van de heerlijkste traditionele en multiculturele gerechten. Antwerpen anders en leuker, kom zelf ontdekken waarom!