Antwerpen culinaire hotspot

Nieuwsbrief juni 2022

Graag brengen we je met deze smakelijke nieuwsbrief op de hoogte van het laatste culinaire nieuws uit Antwerpen. Wil jij meer weten over een bepaald onderwerp, ben je op zoek naar beeldmateriaal of heb je zin om het Antwerps culinaire landschap te komen ontdekken? Contacteer ons!


Sterrenstad 

Op maandag 23 mei werden de befaamde Michelinsterren weer uitgereikt. En we zijn heel trots! Antwerpen behoudt niet alleen al haar sterren, daarnaast mag ze maar liefst vier nieuwkomers verwelkomen. Het Botanic Sanctuary hotel haalde in totaal drie sterren binnen: Hertog Jan werd bekroond met 2 sterren en Fine Fleur met 1 ster. Ook restaurant Nebo op Nieuw-Zuid en Dim Dining in het historisch centrum werden beloond met een ster. In totaal telt Antwerpen nu 15 sterrenrestaurants, goed voor samen 19 sterren.


Plant-based genieten in Sapphire House Antwerp

Vlak naast de gerestaureerde Handelsbeurs opende het vijfsterrenhotel Sapphire House Antwerp vorige maand de deuren. In een authentiek, historisch kader staat tweesterrenchef Bart De Pooter in voor de volledige culinaire ervaring van het hotel, van de twee restaurants PLANTn en WILDn *, tot ontbijt, roomservice en zelfs de minibar. Hiermee is Sapphire House Antwerp het allereerste Marriott hotel dat een 100% plant-based restaurant- en hotelervaring biedt aan haar gasten.

* WILDn zal eind juni de deuren openen.


Hotspot voor vegan en plant-based foodies

Op korte tijd is Antwerpen uitgegroeid tot een hotspot voor vegan en plant-based gastronomie. In deze gids vind je een overzicht van het beste wat de stad te bieden heeft, van culinaire toprestaurants tot hippe lunchbars en plekjes voor een snelle hap. Heerlijke en gezonde gerechten voor iedereen! 


Culinaire Walk of Fame

Antwerpen heeft zo stilaan haar eigen culinaire ‘Walk of Fame’. Elk jaar vestigen zich meer en meer sterrenchefs langs de Lange Gasthuisstraat. Twee jaar geleden opende Sergio Herman hier sterrenrestaurant Le Pristine. Om de hoek, verborgen in de botanische tuin, bevindt zich sterrenrestaurant Het Gebaar van Roger Van Damme. Ondertussen zijn bij dat indrukwekkend lijstje alweer enkele nieuwe sterrenzaken toegevoegd.

Blueness Antwerp
Vorige week opende sterrenchef Sergio Herman de deuren van zijn nieuwe zaak in het pand van modezaak Verso. Niet de chef zelf, maar 2 vrouwen staan hier aan het roer: chef Jaclyn Kong en maître d’hotel Dorine Van den Eynde. In de gerechten wordt de moderne Franse keuken gecombineerd met Japanse accenten. 

Botanic Sanctuary
Het nieuwe vijfsterren superior hotel Botanic Sanctuary biedt onderdak aan vier restaurants en Henry’s bar.

In de serre van de kloostertuin bevindt zich het knusse restaurant 1238, waar chef Wouter Van Tichelen zijn gasten verwent met een herinterpretatie van de klassieke Belgische en Franse keuken.

In sterrenrestaurant Fine Fleur creëren chefs Jacob Jan Boerma & Thomas Diepersloot buitengewone smaaksensaties met seizoens- en streekgebonden ingrediënten. 

Gert De Mangeleer en Joachim Boudens verwennen in twee sterrenrestaurant Hertog Jan hun gasten met haute cuisine in een intiem restaurant met een eigen serre, bijenkorven en kruidentuin. 

Bar Bulot, de andere zaak van beide chefs, is een chique brasserie waar je à la carte kan genieten van traditionele Belgische en Franse gerechten uit de keuken van chef Koen Gussenhoven.


De zomerbars zijn terug!

De zomer is bijna in het land en dat betekent tijd voor blote benen, barbecues en zwoele nachten, maar ook voor een frisse cocktail op het terras van één van de vele gezellige zomerbars die Antwerpen te bieden heeft. Wie wil genieten van een prachtig uitzicht over de Schelde zoekt best een plekje uit bij Sommar, Bocadero, Kamyon of Bar Paniek. Voor het ultieme zomergevoel kan je onderuit zakken in een van de ligstoelen bij Bar Noord, terwijl de kids zich uitleven in de speeltuin of een van de waterfonteinen. Of ga langs bij Bar Chapel, een roze oase gelegen in een oude kapel met tuin. En er zullen zeker nog een aantal adresjes bijkomen! 


Op de agenda

 


Kom het allemaal zelf ontdekken in Antwerpen! Contacteer ons:

Stad Antwerpen | Pers & PR

Website | Instagram | Facebook |Linkedin

 

Nieuwsbrief
Over Visit Antwerpen

Antwerpen, stad aan de stroom, wereldhaven, internationaal diamantcentrum, thuishaven van Rubens en gegeerd modemekka. Haar vele facetten maken van Antwerpen een stad zoals die hoort te zijn: een bruisende, gastvrije metropool op mensenmaat, gezellig en hartverwarmend, doorweven met verkwikkend groen en rustgevende hoekjes. Een geweldig shoppingparadijs met winkels van gerenommeerde Antwerpse ontwerpers en superieur vakmanschap. Een cultuurstad gezegend met oogstrelende architectuur, bezielde kunstwerken en imposante monumenten. In de cafés worden de beste bieren geschonken en in de vele restaurants kunnen foodies genieten van de heerlijkste traditionele en multiculturele gerechten. Antwerpen anders en leuker, kom zelf ontdekken waarom!