Zomer in Antwerpen

Nieuwsbrief - juni 2023

Antwerpen heeft deze zomer heel wat leuks op de planning staan. In deze nieuwsbrief hebben we enkele hoogtepunten, nieuwtjes en tips verzameld. Wil je graag meer weten over een bepaald onderwerp, ben je op zoek naar beeldmateriaal of plan je een bezoek aan Antwerpen? Contacteer ons! ​


De Reuzen komen weer!

Van 25 tot 27 augustus komen de Reuzen van Royal de Luxe met een nieuwe voorstelling opnieuw naar Antwerpen. De Bull Machin en zijn gezelschap zullen drie dagen lang door de straten trekken. Wat er juist gaat gebeuren, blijft een goed bewaard geheim. Maar het wordt absoluut een reusachtig spektakel, waar jong en oud van zullen genieten en helemaal gratis.


Zonovergoten terrasjes

Zwoele avonden, blote benen, frisse pintjes en tropische cocktails. Krijg een instant vakantiegevoel in een van de vele zomerbars die overal in de stad oppoppen. Gewoon gezellig keuvelen met je vrienden of dansen op zomerse beats? Ontdek hier de leukste adressen.


Een welgevulde festivalzomer

De zomer is in het land en daarmee wordt ook het startschot gegeven van de festivals. Een hele zomer lang kan je in Antwerpen komen genieten van live muziek, met je beste vrienden in een heerlijke vakantiesfeer. Van grote festivals waar je je dansbenen kan losgooien tot intieme klassieke concerten. Er is absoluut voor ieder wat wils.


Instroom Academy en jong artistiek talent palmen Rubenshuis in

Rubens is niet thuis deze zomer. En als de kat van huis is… dan neemt een bende jonge kunstenaars het wel over. Inspiratie in overvloed voor een zomerse programmatie in de lege museumzalen. Uitzonderlijk zorgt het muzikaal en verbaal talent van vandaag en morgen voor de ambiance in de barokke zalen van het Rubenshuis, en er wordt er duchtig in de potten geroerd door Seppe Nobels.


Picknicken in de stad

Zin in een zomerse picknick midden in de stad? Er zijn heel wat knusse plekjes waar je je kan neervlijen: vlak aan het water, op een hoogte, in een van de parken of een verborgen oase. Ontdek hier waar je je dekentje kan spreiden.


Kamperen met fantastisch uitzicht

Het ultieme vakantiegevoel beleef je misschien wel op de camping. En dat kan ook in Antwerpen. Op de City Camping Antwerp op linkeroever kan je je eigen tent neerpoten of een accommodatie huren. Het prachtig zicht op de Schelde en de stad krijg je er gratis bij.

Slaap je toch liever beschut in een leuke b&b of hotel? Ontdek op weloveantwerp.be de leukste adresjes voor een onvergetelijk verblijf in de stad!


Kalender

  • nog tot 13.08.2023: Man Ray en Mode belicht in het MoMu het oeuvre van Man Ray vanuit een modeperspectief.
  • 23-25.06.2023: tijdens het Bierpassieweekend kan je zo'n 200 Belgische bieren ontdekken.
  • 09-13.08.2023: Antwerp Pride kleurt de stad 5 dagen lang met verschillende feesten, sportevenementen, tentoonstellingen en culturele activiteiten.
  • 18-20.08.2023: ​ geniet van hapje en drankje bij een muziekoptreden op het Bollekesfeest.
  • 30.09-08.10.2023: de beste gymnasten ter wereld nemen het tegen elkaar op tijdens het WK Turnen in het Sportpaleis.
  • 20.10.2023-21.01.2024: KMSKA laat je kijken naar Krasse Koppen in portretten.
  • 22.10.2023: Antwerp Marathon is een sfeervolle loopwedstrijd met een bijzonder parcours door de stad.
  • 31.10.2023-25.02.2024: de expo Zeldzaam en Onmisbaar in het MAS toont 100 topstukken uit Vlaamse collecties.
  • 17.11.2023-18.02.2024: het Museum Plantin-Moretus toont 85 oude tekeningen uit Vlaamse collecties in de expo Van Crabbelinge tot Carton. ​

Ontdek in dit overzicht wat er dit jaar nog op de planning staat.


Contacteer ons

Wil je graag meer weten over een bepaald onderwerp, ben je op zoek naar beeldmateriaal of plan je een bezoek aan Antwerpen? We helpen je graag verder:

Stad Antwerpen | Pers & PR

Website | Instagram | Facebook |Linkedin

 

Nieuwsbrief
Over Visit Antwerpen

Antwerpen, stad aan de stroom, wereldhaven, internationaal diamantcentrum, thuishaven van Rubens en gegeerd modemekka. Haar vele facetten maken van Antwerpen een stad zoals die hoort te zijn: een bruisende, gastvrije metropool op mensenmaat, gezellig en hartverwarmend, doorweven met verkwikkend groen en rustgevende hoekjes. Een geweldig shoppingparadijs met winkels van gerenommeerde Antwerpse ontwerpers en superieur vakmanschap. Een cultuurstad gezegend met oogstrelende architectuur, bezielde kunstwerken en imposante monumenten. In de cafés worden de beste bieren geschonken en in de vele restaurants kunnen foodies genieten van de heerlijkste traditionele en multiculturele gerechten. Antwerpen anders en leuker, kom zelf ontdekken waarom!