Zomer in Antwerpen

Nieuwsbrief juli 2022

Antwerpen heeft de komende maanden heel wat op de planning staan. In deze nieuwsbrief hebben we hoogtepunten, nieuwtjes en tips verzameld. Wil je graag meer weten over een bepaald onderwerp, ben je op zoek naar beeldmateriaal of heb je zin om het zelf te komen ontdekken in Antwerpen? Contacteer ons!


KMSKA bijna terug open!

Op zaterdag 24 september opent het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) eindelijk terug de deuren voor het grote publiek, na een jarenlange restauratie en vernieuwingsoperatie door KAAN Architecten. In een gloednieuw museumgebouw zal het KMSKA meer dan 600 kunstwerken tonen. Zo zal je de werken van Rubens, Ensor of Fouquet kunnen bewonderen in een fenomenaal decor. Kom hier meer te weten over de voorbereidingen.


Tall Ships meren aan 

Van 22 tot 25 juli verwelkomt Antwerpen opnieuw The Tall Ships Races. Voor de zevende keer zullen de mooiste en grootste zeilschepen ter wereld aanmeren langs de dokken en kaaien. Overal in de stad zal je de maritieme sfeer kunnen proeven. Vier dagen vol verwondering en feest. Op het programma staan een bezoek aan historische schepen, de crew parade, muzikale optredens en vuurwerk.


Bezoek het vernieuwde stadhuis met gids

Na meer dan 4 jaar van intensieve restauratie- en renovatiewerken is het historische stadhuis helemaal klaar. Het renaissancegebouw voldeed niet langer aan de geldende comfort- en duurzaamheidseisen en ook de schilderijen en het andere erfgoed in het gebouw waren toe aan een grondig onderhoud. Wie graag een kijkje wil nemen, kan bij Experience Antwerp een rondleiding met gids reserveren.


Antwerpen stijgt op internationale ranglijst van duurzame steden

Tweejaarlijks publiceert Arcadis zijn 'sustainable cities index'. Hiervoor worden 100 steden doorgelicht en onderzocht hoe duurzaam ze zijn op vlak van 3 pijlers: mens, planeet en welzijn. Antwerpen scoort hoog op vlak van duurzaamheid en is dit jaar gestegen van plaats 43 naar 27. Zo heeft de stad de voorbije jaren geïnvesteerd in fietsostrades, warmtenetten en een efficiënt afvalbeleid.

 


Nieuwe directeur voor Antwerpse Modeopleiding

Begin juni verzamelden meer dan 4000 fans voor de jaarlijkse SHOW van de wereldberoemde Modeafdeling. Twee dagen glitter en glamour, maar ook een historische editie omdat Walter Van Beirendonck officieel afscheid nam als hoofd van de afdeling. Vanaf volgend academiejaar neemt de Amerikaan Brandon Wen de fakkel over.


Nieuwe adresjes in de stad

 

YAYS Antwerp Opera

Vlakbij het Centraal Station opende dit aparthotel vorige maand de deuren. Het voormalig kantoorgebouw telt 94 ruime en stijlvolle appartementen helemaal ingericht in een huiselijke sfeer. Met tips van insiders zorgt YAYS ervoor dat je je voelt als een local. Zo hangt er aan de receptie een grote kaart met (verborgen) hotspots en krijgen gasten een digitale wijkgids. 

Zomerbars

Tijd voor blote benen, barbecues en zwoele nachten. Maar ook tijd voor een frisse cocktail, lekker eten of dansen op zomerse beats in een van de vele zomerbars die overal in de stad oppoppen. Ontdek hier de gezelligste adressen. 

Het Leienpaleis

Deze schitterende voormalige bankierswoning opende begin maart de deuren en is dé nieuwe culturele hub in hartje Antwerpen. Het interieur van het gebouw bleef lang een goed bewaard geheim. Kunstenaars, dansers, schrijvers en muzikanten blazen dit gebouw nieuw leven in. Verwacht je in het Leienpaleis aan voorstellingen, exposities, feesten, meetings en workshops.  

Blueness

In het pand van modezaak Verso opende sterrenchef Sergio Herman de deuren van zijn nieuwe zaak Blueness Antwerp. Niet de chef zelf, maar 2 vrouwen staan hier aan het roer: chef Jaclyn Kong en maître d’hotel Dorine Van den Eynde. In de gerechten wordt de moderne Franse keuken gecombineerd met Japanse accenten.


Op de agenda

 


Kom het allemaal zelf ontdekken in Antwerpen! Contacteer ons:

Stad Antwerpen | Pers & PR

Website | Instagram | Facebook |Linkedin

 

Nieuwsbrief
Over Visit Antwerpen

Antwerpen, stad aan de stroom, wereldhaven, internationaal diamantcentrum, thuishaven van Rubens en gegeerd modemekka. Haar vele facetten maken van Antwerpen een stad zoals die hoort te zijn: een bruisende, gastvrije metropool op mensenmaat, gezellig en hartverwarmend, doorweven met verkwikkend groen en rustgevende hoekjes. Een geweldig shoppingparadijs met winkels van gerenommeerde Antwerpse ontwerpers en superieur vakmanschap. Een cultuurstad gezegend met oogstrelende architectuur, bezielde kunstwerken en imposante monumenten. In de cafés worden de beste bieren geschonken en in de vele restaurants kunnen foodies genieten van de heerlijkste traditionele en multiculturele gerechten. Antwerpen anders en leuker, kom zelf ontdekken waarom!