Smaakmeesters Deluxe biedt totaalbeleving bij gastronomische restaurants

Smaakmeesters Deluxe biedt totaalbeleving bij gastronomische restaurants

12/07/2021

Op 1, 2 en 3 oktober 2021 vindt de zevende editie van Smaakmeesters plaats, hét culinaire festival van stad Antwerpen. Het wordt een Deluxe-editie. Nieuw dit jaar zijn de wandelingen door verschillende wijken waarbij foodies kunnen genieten van een driegangenmenu verspreid over 3 restaurants uit de top van de Antwerpse gastronomische scène. Daarbij zit bovendien steeds een sterrenzaak.

De formule van Smaakmeesters is ondertussen gekend: een 130-tal Antwerpse horeca- en speciaalzaken laten culinaire fijnproevers een heel weekend proeven van hun meesterschap. Daarnaast zijn er in de binnenstad leuke culinaire animaties, zoals kookdemonstraties.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het programma. Wat al vaststaat, is dat de stad zich op zondagmiddag 3 oktober van haar beste culinaire kant laat zien met een totaalbeleving bij gastronomische restaurants.

Koen Kennis, schepen voor middenstand en toerisme: “Het wordt een culinaire ontdekkingstocht door de culinaire hoofdstad van Vlaanderen, precies daarom hebben we Smaakmeesters in het leven geroepen.”

1 menu gespreid over 3 gastronomische restaurants

Stad Antwerpen is trots op haar gastronomische potentieel. Ze wil haar culinaire top in de etalage zetten in het kader van The World’s 50 Best Restaurants, waarvan de awarduitreiking op 5 oktober plaatsvindt in Antwerpen. Daarom lanceert ze een nieuw initiatief voor deze Deluxe-editie van Smaakmeesters: een driegangenmenu verspreid over 3 gastronomische zaken. Tot de verbeelding sprekende namen als The Jane, Le Pristine, Het Gebaar, Nathan en Zilte schaarden zich achter dit project. Ze openen zondagmiddag 3 oktober samen met nog 22 andere sterren- en toprestaurants hun deuren voor deze unieke ervaring.

De topzaken werden ingedeeld in 9 arrangementen van 3 zaken, telkens in een andere wijk. In elke cluster zit minstens 1 sterrenzaak. Wie een tafel reserveert, krijgt een driegangenmenu (inclusief aperitief, dessert en koffie) voorgeschoteld in telkens een andere zaak. De verschillende te boeken arrangementen zijn:

  • arrangement 1 De Koninck: The Butcher's Son * - Black Smoke - Bokertov Laila
  • arrangement 2 Carolus Borromeus: FRANQ * - Nage - Sir Anthony Van Dijck
  • arrangement 3 Botaniek: Het Gebaar * - Bar Bulot – 1238 Restaurant
  • arrangement 4 PAKT: The Jane ** - August - Butcher’s Cave
  • arrangement 5 Kathedraal: Nathan * - DIM Dining - inVINcible
  • arrangement 6 KMSKA: Kommilfoo * - Lewis - L'épicerie du Cirque
  • arrangement 7 Dageraad: Dôme * - Cuichine - Ardent
  • arrangement 8 Eilandje: Zilte *** - Bistro L'îlot - Pazzo
  • arrangement 9 Theater: Le Pristine* - Graanmarkt 13 - Fine Fleur

De luncharrangementen zijn beschikbaar op zondagmiddag 3 oktober. Prijzen starten vanaf 165 euro.

Voor meer info en reservaties: www.smaakmeesters.be.

 


Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Over Visit Antwerpen

Antwerpen, stad aan de stroom, wereldhaven, internationaal diamantcentrum, thuishaven van Rubens en gegeerd modemekka. Haar vele facetten maken van Antwerpen een stad zoals die hoort te zijn: een bruisende, gastvrije metropool op mensenmaat, gezellig en hartverwarmend, doorweven met verkwikkend groen en rustgevende hoekjes. Een geweldig shoppingparadijs met winkels van gerenommeerde Antwerpse ontwerpers en superieur vakmanschap. Een cultuurstad gezegend met oogstrelende architectuur, bezielde kunstwerken en imposante monumenten. In de cafés worden de beste bieren geschonken en in de vele restaurants kunnen foodies genieten van de heerlijkste traditionele en multiculturele gerechten. Antwerpen anders en leuker, kom zelf ontdekken waarom!