Mode in Antwerpen

Antwerpen is een must voor elke modefan. Er valt altijd wel iets te beleven.  In deze nieuwsbrief hebben we het Antwerps modenieuws verzameld. Wil je graag meer weten over een bepaald onderwerp, ben je op zoek naar beeldmateriaal of plan je een bezoek aan Antwerpen? Contacteer ons! ​


SHOW+ EXPO 2023

Op 9 en 10 juni stelt de Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen haar jaarlijks defilé voor in de Waagnatie. Dit jaar voor de allereerste keer onder supervisie van creatief directeur Brandon Wen. Alle studenten van het eerste tot laatste jaar tonen er hun creaties op de catwalk. Vooraf aan de show kan je de ontwerpen van de studenten van dichtbij bewonderen tijdens de masters' EXPO. Tickets nu beschikbaar op showww.be.

SHOW 2023
SHOW 2023 9+10 JUNE SHOW+EXPO WAAGNATIE, Rijnkaai 150, Antwerp
SHOW 2023

Man Ray en Mode

Deze expo verenigt de iconische fotografie en kunstwerken van Man Ray met modesilhouetten uit het interbellum en het werk van hedendaagse modeontwerpers en -fotografen die geïnspireerd zijn door zijn werk. Er worden creaties getoond van onder andere Chanel, Maison Lanvin, Madeleine Vionnet, Norine, Yves Saint Laurent, Martin Margiela, Olivier Theyskens en Dries Van Noten. (22.04-13.08.2023, MoMu)

Nu ook te zien in het MoMu: Geometrically Wired. Deze expo biedt een inkijk in het leven en werk van de Belgische kunstenares IO Van Oostveldt. (25.02-30.07.2023)


An angel, kissing spring

In zijn nieuwe tentoonstelling ‘An angel, kissing spring’, toont Dirk Van Saene ons een inkijk in de mens’ grootste angst, sterfelijkheid. De angst voor ouder worden vindt zijn oorsprong in de angst voor de dood, voor een loskoppeling van de wereld. (13.05-18.06.2023, Gallery Sofie Van de Velde)

Story image

Masters Expo

Op het einde van het academiejaar zwaait de Academie haar masters uit. De nieuwste lichting kunstenaars en ontwerpers toont haar afstudeerprojecten doorheen de ganse Academie en daarbuiten. Een bezoek aan deze presentaties biedt inzicht in het zeer persoonlijke proces van de jonge meesters in de Kunsten. (22.06-25.06.2023)


Shoppen bij alumni van de Modeafdeling

Met een wereldberoemde modeacademie, een toonaangevend museum en de innovatieve spirit van de Antwerpse modeondernemers, ademt Antwerpen mode. Veel alumni kiezen dan ook voor de bruisende stad als hun uitvalbasis. Wie graag een creatie ​ van Antwerps modetalent wil shoppen, vindt in dit artikel enkele adressen.

Tip: van 8 tot 14 mei zijn het Antwerp Designer Sales. Hier vind je een overzicht van de deelnemende locaties.


Contact

Stad Antwerpen | Pers & PR

Website | Instagram | Facebook |Linkedin

 

Nieuwsbrief
Over Visit Antwerpen

Antwerpen, stad aan de stroom, wereldhaven, internationaal diamantcentrum, thuishaven van Rubens en gegeerd modemekka. Haar vele facetten maken van Antwerpen een stad zoals die hoort te zijn: een bruisende, gastvrije metropool op mensenmaat, gezellig en hartverwarmend, doorweven met verkwikkend groen en rustgevende hoekjes. Een geweldig shoppingparadijs met winkels van gerenommeerde Antwerpse ontwerpers en superieur vakmanschap. Een cultuurstad gezegend met oogstrelende architectuur, bezielde kunstwerken en imposante monumenten. In de cafés worden de beste bieren geschonken en in de vele restaurants kunnen foodies genieten van de heerlijkste traditionele en multiculturele gerechten. Antwerpen anders en leuker, kom zelf ontdekken waarom!