Lente in Antwerpen

Nieuwsbrief - maart 2023

Antwerpen heeft de komende maanden heel wat op de planning staan. In deze nieuwsbrief hebben we enkele hoogtepunten, nieuwtjes en tips verzameld. Wil je graag meer weten over een bepaald onderwerp, ben je op zoek naar beeldmateriaal of plan je een bezoek aan Antwerpen? Contacteer ons! ​


De nieuwe Michelinsterren

Op maandag 13 maart werden de befaamde Michelinsterren uitgereikt. Antwerpen werd beloond met enkele nieuwe sterren. Restaurant Misera van chef Nicolas Misera en wijnbistro Glass van chef Wouter Van Tichelen en sommelier Jurgen Lijcops werden beiden bekroond met 1 ster. Instroom van chef Seppe Nobels en WILDn van chef Bart De Pooter kregen een groene ster. Deze ster beloont restaurants die inzetten op duurzaamheid. Ko'uzi en Glou Glou werden beloond met een Bib Gourmand. Deze onderscheiding wordt toegekend aan restaurants die een geweldige prijs-kwaliteitverhouding aanbieden. Antwerpen telt nu 17 sterrenrestaurants, goed voor samen 21 sterren.


Antwerp Art Weekend

Eind mei zwaaien galerijen, art spaces en musea hun deuren weer open voor het Antwerp Art Weekend. Vier dagen lang kan iedereen komen genieten van wat Antwerpen op het vlak van hedendaagse beeldende kunst te bieden heeft. Ruimtes halen alles uit de kast om een uitgebreid programma aan te bieden met tal van extra activiteiten. (18.05-21.05.2023)


Man Ray en Mode

Deze expo verenigt de iconische fotografie en kunstwerken van Man Ray met modesilhouetten uit het interbellum en het werk van hedendaagse modeontwerpers en -fotografen die geïnspireerd zijn door zijn werk. Er zullen creaties getoond worden van onder andere Chanel, Maison Lanvin, Madeleine Vionnet, Norine, Yves Saint Laurent, Martin Margiela, Olivier Theyskens en Dries Van Noten. (22.04 – 13.08.2023, MoMu)

Nu te zien in het MoMu: Geometrically Wired. Deze expo biedt een inkijk in het leven en werk van de Belgische kunstenares IO Van Oostveldt. (25.02-30.07.2023)


Barokke Influencers

Op 22 april gaat het nieuwe stadsfestival Barokke Influencers van start. Het festival toont de invloed van de Barok en de centrale rol die jezuïeten in Antwerpen speelden. Tot eind november kan je je onderdompelen in verschillende aspecten van de Barok. Enkele hoogtepunten:

Barokke Influencers. Jezuïeten, Rubens en de kunst van het overtuigen - barokkeinfluencers.be
'Barokke Influencers' toont hoe de hoofdrolspelers uit het Antwerpen van de lange 17de eeuw denken, dromen, werken en bidden. De tentoonstelling verzamelt devotieprenten, etsen en boeken uit de collecties van verschillende erfgoedinstellingen op drie verschillende locaties.
barokkeinfluencers.be
Antwerpen (Re-)Actief. Zoek-Stadion - barokkeinfluencers.be
Het artistieke project in het Havenhuis wordt gecureerd door Sergio Servellón. Door middel van een mix van kunst, evenementen, discussies, theater en lezingen, worden bezoekers uitgenodigd om actief deel te nemen aan deze dialoog.
barokkeinfluencers.be
Kunstbroederschap De Pelgrim - barokkeinfluencers.be
Deze tentoonstelling herontdekt het (internationale) netwerk van De Pelgrim en de religieuze gemeenschapskunst van het interbellum.
barokkeinfluencers.be

Heropening DIVA

Na enkele verbouwingswerken opent DIVA – het museum voor diamant, juwelen en zilver - op 24 maart terug de deuren. De vaste expo DIVA, a Brilliant Story, werd in een nieuw jasje gestoken. Hier ontdekt de bezoeker de verschillende fases van een juweel of zilverwerk; vanaf de mijn tot aan het eindproduct dankzij een reis verdeeld over zeven zalen.


CNN prijst Antwerpen als fietsstad

De Amerikaanse nieuwszender CNN zet Antwerpen in top 10 van steden die je met de fiets kan bezoeken. Naast Antwerpen staan ook volgende steden in de lijst: Bern, Copenhagen, Leipzig, Melbourne, Montreal, San Francisco, Strasbourg, Tel Aviv en Utrecht. Lees hier het volledig artikel.

Wil je het zelf komen ontdekken? Ga op avontuur met de Urban Jungle fietsroute of de Architectuurroute en laat je verrassen door bekende en minder bekende pareltjes in en rondom de stad. Of ga op stap met een gids tijdens een begeleide fietstocht.


Kalender

Ontdek in dit overzicht wat er dit jaar nog op de planning staat.


Contacteer ons

Wil je graag meer weten over een bepaald onderwerp, ben je op zoek naar beeldmateriaal of plan je een bezoek aan Antwerpen? We helpen je graag verder:

Stad Antwerpen | Pers & PR

Website | Instagram | Facebook |Linkedin

Nieuwsbrief
Over Visit Antwerpen

Antwerpen, stad aan de stroom, wereldhaven, internationaal diamantcentrum, thuishaven van Rubens en gegeerd modemekka. Haar vele facetten maken van Antwerpen een stad zoals die hoort te zijn: een bruisende, gastvrije metropool op mensenmaat, gezellig en hartverwarmend, doorweven met verkwikkend groen en rustgevende hoekjes. Een geweldig shoppingparadijs met winkels van gerenommeerde Antwerpse ontwerpers en superieur vakmanschap. Een cultuurstad gezegend met oogstrelende architectuur, bezielde kunstwerken en imposante monumenten. In de cafés worden de beste bieren geschonken en in de vele restaurants kunnen foodies genieten van de heerlijkste traditionele en multiculturele gerechten. Antwerpen anders en leuker, kom zelf ontdekken waarom!