Huttopia wordt uitbater stadscamping Linkeroever

Huttopia wordt uitbater stadscamping Linkeroever

Stad Antwerpen zal op Linkeroever een nieuwe, kwalitatieve stadscamping ontwikkelen in park Middenvijver. De uitbater daarvan is nu gekozen: de Franse kampeergroep Huttopia zal er CityKamp Antwerpen realiseren, en streeft ernaar om te openen in de zomer van 2024.

Momenteel heeft Antwerpen twee kampeerterreinen: CityCamping Antwerp (vroeger De Molen) en kampeerwagenterrein Vogelzang, maar die zullen op termijn beide verdwijnen.

De  stad ontwikkelt een nieuwe stadscamping in de noordoostelijke hoek van Middenvijver, op een oppervlakte van ongeveer 5 hectare, ter hoogte van de Halewijnlaan en de Willem Gijsselsstraat op Linkeroever. ​

CityKamp Antwerpen

Koen Kennis, schepen voor toerisme: “De nieuwe stadscamping zal tegemoet komen aan alle noden van de moderne kampeertoerist, die echt op zoek is naar kwaliteit. Een partner als Huttopia heeft de ervaring en de visie om die kwaliteit te leveren. Huttopia bevestigt hiermee niet alleen de potentie van park Middenvijver, maar ook van Antwerpen als reisbestemming. Wij spelen hiermee in op een groeiende niche van het verblijfstoerisme. Ik ben trots dat we straks die toeristen in de allerbeste omstandigheden kunnen ontvangen.”

Het concept CityKamp van Huttopia combineert de nabijheid tot de stad met natuur, voor verschillende doelgroepen. Met haar focus op de natuur zal de camping een volwaardig aanvulling zijn op het bestaande aanbod van logies in Antwerpen. Er zijn reeds CityKamps in een aantal grote steden in Frankrijk en in Valkenburg; het wordt de eerste in België.

Philippe Bossanne, de oprichter van Huttopia, kijkt alvast erg uit naar de samenwerking: "We zijn erg trots dat stad Antwerpen Huttopia heeft gekozen voor de bouw van dit CityKamp, dat ideaal gelegen is in het hart van een natuurgebied en dicht bij het stadscentrum. Dit zevende CityKamp zal uitzonderlijk zijn. Voor Huttopia is Antwerpen een zeer belangrijke stap in de ontwikkeling van haar natuurlijk stedelijk campingnetwerk in grote Europese steden.”

CityKamp Antwerpen voorziet 200 plekken: 150 kampeerplaatsen en 50 huuraccommodaties. Daarnaast zullen ook vier groepsaccommodaties op ruime percelen ingericht worden. In een centraal gebouw komt een ontmoetingsruimte, toeristisch informatiepunt, coworkingruimte en café-restaurant met buitenterras en speeltuin. Ook voor wie er niet verblijft zullen het café-restaurant en de speeltuin toegankelijk zijn.

 

Voortraject

Om van de site in Middenvijver een stadscamping te maken, moest ze eerst een andere ruimtelijke bestemming krijgen: van woonuitbreidingsgebied naar recreatiegebied met verblijfsmogelijkheden. Daarom werd een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) opgemaakt.

Het college keurde de opmaak van het RUP Stadscamping goed in juni 2019. Op 1 juni 2021 trad, na de onderzoeksfase, het RUP definitief in werking. De stad ging ondertussen op zoek naar een ontwikkelaar/uitbater voor de terreinen. Na het doorlopen van de gunningsprocedure kwam Huttopia als beste uit de bus.

Meer info

Achtergrondinfo over de stadcamping staat op https://www.antwerpenmorgen.be/nl/projecten/stadscamping.

De reeds bestaande CityKamps zijn te vinden op https://www.citykamp.com/.


In de mediagalerij vindt u een simulatiebeeld van het voorontwerp voor het centraal gebouw (headerbeeld van dit bericht). Verder een aantal illustratieve foto's van reeds bestaande CityKamps. Dit beeldmateriaal is uitsluitend bedoeld voor publicatie in de pers.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Over Visit Antwerpen

Antwerpen, stad aan de stroom, wereldhaven, internationaal diamantcentrum, thuishaven van Rubens en gegeerd modemekka. Haar vele facetten maken van Antwerpen een stad zoals die hoort te zijn: een bruisende, gastvrije metropool op mensenmaat, gezellig en hartverwarmend, doorweven met verkwikkend groen en rustgevende hoekjes. Een geweldig shoppingparadijs met winkels van gerenommeerde Antwerpse ontwerpers en superieur vakmanschap. Een cultuurstad gezegend met oogstrelende architectuur, bezielde kunstwerken en imposante monumenten. In de cafés worden de beste bieren geschonken en in de vele restaurants kunnen foodies genieten van de heerlijkste traditionele en multiculturele gerechten. Antwerpen anders en leuker, kom zelf ontdekken waarom!