Evenementen in Antwerpen

Evenementen in Antwerpen

Stad Antwerpen is trots op de vele evenementen die er doorgaan, van een filharmonisch orkest aan de Schelde tot de gekende Antwerp 10 Miles, de Antwerp Pride of de Winter in Antwerpen. Hier kan het allemaal. Ook in 2023 is er voor jong en oud een selectie aan kleine en grote evenementen in de stad. Voor ieder wat wils!

 

Antwerp 10 Miles

Zondag 23 april 2023
​Linkeroever

Op zondag 23 april wordt Antwerpen weer overrompeld door tienduizenden lopers voor de 37ste editie van de bekende 10 Miles. De marathon is met meer dan 3000 deelnemers intussen uitgegroeid tot de grootste van het land, en de 10 Miles zal wederom meer dan 30.000 lopers aan de start krijgen. Een massa volk, met nog meer enthousiaste supporters aan de kant van de weg.


LIVE/S LIVE


Zaterdag 24 juni 2023
​Middenvijver

LIVE /S LIVE
Live is Live is a new event that focuses on the ultimate visitor experience during renowned artists’ live concerts. At our temporary venue and unique location, we invite headliners only to give all their best on stage!
www.liveislive.be

Tomorrowland

21 tot 23 juli, 28 tot 30 juli 2023
​De Schorre, Boom

Tomorrowland
Enjoy everything Tomorrowland has to offer and stay up-to-date on the latest news. Listen live to the sound of Tomorrowland or relive the most iconic moments. Live Today, Love tomorrow, Unite Forever
www.tomorrowland.com

Antwerp Pride

9 tot 13 augustus 2023
​Diverse locaties

De jaarlijkse hoogmis van de LGBTQIA+-gemeenschap in augustus trekt telkens tienduizenden deelnemers uit tientallen landen aan. Antwerp Pride kleurt de stad 5 dagen lang met verschillende feesten, sportevenementen, tentoonstellingen en culturele activiteiten. 


30 jaar Laus Polyphoniae: Antwerpen. Townscape – Soundscape

18-27 augustus 2023
​AMUZ en andere locaties

Laus Polyphoniae is voor de liefhebbers van oude muziek een tiendaagse om naar uit te kijken. Het zomerfestival van AMUZ zet zich reeds 30 jaar in voor de herwaardering en de internationale uitstraling van de Vlaamse polyfonie - meerstemmige muziek uit de middeleeuwen en renaissance, én werelderfgoed. Deze editie maak je kennis met de muziek die in de 15de en 16de eeuw in de Antwerpse kerken en stadspaleizen klonk.


De Reuzen

25 tot 27 augustus 2023

Stad Antwerpen mag deze zomer opnieuw bezoek ontvangen van het internationaal gerenommeerde Royal de Luxe, die het laatste weekend van augustus enkele reuzen tot leven wekken in een gratis spektakel voor jong en oud. De stad heeft al meer dan 20 jaar een unieke samenwerking met Royal de Luxe en mocht in het verleden al verschillende spektakels van dit gezelschap in Antwerpen verwelkomen. Zo ontving ze in 1998 de Kleine Reus en zijn vrienden. In 2006 wandelden de Olifant en de Kleine Reuzin door de stad, in 2010 kwam er een heuse Duiker uit het Kattendijkdok en in 2015 ontmoetten Oma Reus en de Kleine Reus elkaar aan het MAS. Hou de website in het oog om te weten te komen welke reuzen dit jaar een bezoek zullen brengen aan de stad.

Groot nieuws! Ze komen weer!
Op 25-26-27 augustus mogen we de Reuzen van Royal de Luxe opnieuw verwelkomen in Antwerpen .
Zomer Van Antwerpen

WK Turnen

30 september tot 8 oktober 2023
​Sportpaleis 

Dit najaar verzamelen gymnastiekfans van over heel de wereld zich in het Antwerps Sportpaleis voor de grootste gymnastiekcompetitie van het jaar, het WK Turnen. 's Werelds beste gymnasten nemen het tegen elkaar op gedurende 9 spannende wedstrijddagen. Op dit Olympisch selectie-evenement strijden zo'n 500 gymnasten uit meer dan 80 landen binnen de discipline Toestelturnen niet enkel om de wereldtitels, ook de laatste tickets voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs worden in Antwerpen verdeeld.


Winter in Antwerpen

december 2023 - januari 2024

Antwerpen verwelkomt je in een feeëriek decor tijdens de eindejaarsperiode. Kom schaatsen op de ijspiste, maak een rondje in het reuzenrad, shop het ultieme kerstcadeau, kom gezellig iets drinken in een van de winterbars of geniet samen met vrienden en familie van de winterse sfeer in de stad.

Dit is Winter in Antwerpen | Antwerpen.be
Winter in Antwerpen 2022 was fantastisch! We zien jullie graag terug voor een nieuwe editie, begin december 2023.
Visit Antwerpen

 

 

 


Copyright headerbeeld: Tomorrowland

Over Visit Antwerpen

Antwerpen, stad aan de stroom, wereldhaven, internationaal diamantcentrum, thuishaven van Rubens en gegeerd modemekka. Haar vele facetten maken van Antwerpen een stad zoals die hoort te zijn: een bruisende, gastvrije metropool op mensenmaat, gezellig en hartverwarmend, doorweven met verkwikkend groen en rustgevende hoekjes. Een geweldig shoppingparadijs met winkels van gerenommeerde Antwerpse ontwerpers en superieur vakmanschap. Een cultuurstad gezegend met oogstrelende architectuur, bezielde kunstwerken en imposante monumenten. In de cafés worden de beste bieren geschonken en in de vele restaurants kunnen foodies genieten van de heerlijkste traditionele en multiculturele gerechten. Antwerpen anders en leuker, kom zelf ontdekken waarom!