Beleef een magische Winter in Antwerpen

Beleef een magische Winter in Antwerpen

1/12/2021 - Update van persbericht van 9 november

Van zaterdag 4 december tot zondag 9 januari wordt het historisch centrum weer omgetoverd tot een feeëriek winterwonderland. Vanaf het station Antwerpen-Centraal leidt een lichtslinger bezoekers tot het historisch centrum, waar iedereen kan genieten van de klassiekers zoals de ijspiste en de Perfect Sky. Maar er staan ook enkele nieuwigheden op het programma. Wie graag in hogere sferen vertoeft kan genieten van een apero of brunch in het reuzenrad of gaat sterren kijken op de uitkijktoren van Het Steen. ​

Nieuw dit jaar

Naast de klassiekers staan er een aantal nieuwigheden op het programma.

Sterrenkijken (Steenplein)

Wie graag de sterren en planeten eens van heel dichtbij wil zien, moet zeker langsgaan bij Het Steen. Hier organiseert Volksterrenwacht Urania bij helder weer op woensdagavonden kijkmomenten met sterrenkijkers op het dakterras.

Apero en brunch with a view (Steenplein)

Stap in het reuzenrad en geniet met vrienden of familie van een gezellige apero (donderdagavond) of heerlijke brunch (zondag) met een fantastisch zicht op de Schelde en de sfeervol verlichte stad. Koukleumen hoeven geen schrik te hebben, want de afgesloten gondels houden de winterkou buiten.

Magische kerstboom (Handschoenmarkt)

Vergeet zeker niet tijdens de weekends langs te lopen op de Handschoenmarkt, een betoverende fotoplek, waar Nello en Patrasche zoet liggen te dromen tussen de feeërieke verlichting en een laagje sneeuw. Jong en oud kunnen hier ’s avonds genieten van muzikale verrassingen op de tribune vlakbij de kerstboom.

Workshop met elfjes (Bar Den, Steenplein)

In Bar Den knutselen kinderen op 11 en 12 december samen met elfjes kerstversiering, die ze nadien ophangen aan de kerstbomen op de Grote Markt en de Handschoenmarkt.

Klassiekers

De vaste waarden die in het centrum voor sfeer en gezelligheid zorgen, zijn ook dit jaar aanwezig.

IJspiste en Den Après (Groenplaats)

Op de overdekte ijspiste van 1000 m² draaien jong en oud opnieuw toertjes rond het standbeeld van Rubens. Wie even wil uitrusten kan terecht in de ernaast gelegen winterbar, Den Après.

Reuzenrad (Steenplein)

Met een hoogte van 55 meter garandeert het reuzenrad een prachtig zicht op winters Antwerpen.

Bar Den (Steenplein)

Het Steenplein verwelkomt ook dit jaar winterbar Bar Den. Binnen in de grote, stemmige houten schuur, opgetrokken in Canadese stijl, kunnen bezoekers iets eten en drinken. Buiten vleien ze zich neer in de wintertuin met terras, foodcorner en speeltuin voor de allerkleinsten. ​

Perfect Sky (Grote Markt)

Naast het standbeeld van Brabo staat een grote kunstige overkapping, waaronder het sfeervol uitrusten is, of waar geliefden zichzelf fotograferen onder de maretak tijdens een innige kus of omhelzing.

Joe Xmas House (Grote Markt)

Radiozender Joe strijkt dit jaar met hun Santa’s factory neer op de Grote Markt. Voorbijgangers zien hier bekende radiostemmen aan het werk tijdens live uitzendingen.

Openingsdagen en -uren

De site van Winter in Antwerpen is van 4 december tot en met 9 januari elke dag open, telkens:

  • van maandag tot donderdag: van 12 tot 22 uur
  • op vrijdag en zaterdag: van 12 tot 23 uur
  • op zondag: van 12 tot 22 uur
  • uitzonderingen:
    • op 24 en 31 december en op 2 en 9 januari: van 12 tot 18 uur
    • op 1 januari: van 15 tot 23 uur
  • Joe Xmas House zal live radio uitzenden t.e.m. 2 januari 

Winkelzondagen

Elke eerste zondag van de maand is winkelzondag in Antwerpen. Maar in december zijn de winkels in de binnenstad op álle zondagen open. Dus zowel op 5, 12, 19 als 26 december als ook op 2 januari kan er in Antwerpen op zondag geshopt worden. Mogelijkheden genoeg voor het vinden van de juiste kerst- en nieuwjaarscadeaus.

Website en Facebook

Alle info over Winter in Antwerpen en meer details over de specifieke attracties en belevingen staan op www.winterinantwerpen.be en op Facebook, klik hier voor de rechtstreekse link.

Afgeslankte versie

Naar aanleiding van de maatregelen die het overlegcomité afkondigde op 29 november werd beslist om het kerstchaletdorp, het nieuwjaarsvuurwerk en de nieuwjaarstraktatie niet te laten doorgaan. Lees het persbericht hier na: https://pers.antwerpen.be/winter-in-antwerpen-gaat-door-in-afgeslankte-versie .

Ook de museumnocturne op 16 december werd geannuleerd: https://cultuur-stad-antwerpen.prezly.com/winterse-nocturnes-in-de-antwerpse-musea-geannuleerd

Coronamaatregelen

Voor de ijspiste, het sterrenkijken en de kinderanimaties is een Corona Safe Ticket (coronapas) en mondmasker (vanaf 6 jaar) vereist. De winterbars en apero/brunch with a view volgen de horecaregels. ​ Verder wordt aan alle bezoekers gevraagd om de huidige coronamaatregelen op www.winterinantwerpen.be na te kijken vooraleer ze naar de stad komen. Alle attracties en belevingen zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen van de maatregelen.


Inspiratiemagazine

Specifiek voor journalisten en influencers maakte de stad ook een online winters inspiratiemagazinehttps://magazine.antwerpen.be/winterinspiratiemagazine. Raadpleeg gerust, maar gelieve deze link dus niet in uw eigen media op te nemen.

Bart De Wever Burgemeester
Johan Vermant Woordvoerder burgemeester De Wever

Gepubliceerd op: Woensdag 1 december 2021

Over Visit Antwerpen

Antwerpen, stad aan de stroom, wereldhaven, internationaal diamantcentrum, thuishaven van Rubens en gegeerd modemekka. Haar vele facetten maken van Antwerpen een stad zoals die hoort te zijn: een bruisende, gastvrije metropool op mensenmaat, gezellig en hartverwarmend, doorweven met verkwikkend groen en rustgevende hoekjes. Een geweldig shoppingparadijs met winkels van gerenommeerde Antwerpse ontwerpers en superieur vakmanschap. Een cultuurstad gezegend met oogstrelende architectuur, bezielde kunstwerken en imposante monumenten. In de cafés worden de beste bieren geschonken en in de vele restaurants kunnen foodies genieten van de heerlijkste traditionele en multiculturele gerechten. Antwerpen anders en leuker, kom zelf ontdekken waarom!